2012. február 20., hétfő

Örökbefogadás

Még nem írtam nektek arról, hogy 2009 őszén felmerült bennünk , hogy fogadjunk örökbe egy kisbabát! Már másoktól hallottuk , hogy elég hosszú a sor , ezért érdemes időben elkezdeni...
Felkerestünk egy ismerős házaspárt akik 3 gyereket fogadtak örökbe, ebből a 3. volt kisbaba, az előző kettő nagyobb volt.Ők biztattak és megadták a kapcsolattartójuk elérhetőségét!
A Kalocsai gyámhivatalt is felkerestük, de Ők azonnal Kecskemétre irányítottak és nem voltak túl kedvesek és kb 1 órát vártunk a főnökre!

Első lépésben levélben kellett jelentkezni a kecskeméti gyermekjólléti szolgálatnál!Amikor ezt megkapták kijelöltek egy kapcsolattartót és időpontot egyeztetett velünk esettanulmányra!

Második lépésben a kapcsolattartó eljött hozzánk esettanulmányra.Nagyon aranyos volt, mindent kikérdezett.Mit tanultunk, milyen végzettségünk van, hol dolgozunk, mennyit keresünk!Milyen volt a gyermekkorunk , szüleinkkel milyen a kapcsolatunk, családon belüli erőszak volt -e stb...


Harmadik lépésként, Kecskemétre kellett menni  pszichológiai vizsgálatra!Ez 2010.januárjában volt!A doktornő nem volt egy szimpatikus megjelenésű, de közben kiderült, hogy nagyon aranyos!Mindenféle teszteket kellett kitölteni , ő is kikérdezett mindent és meg kellett mondani, hogy mekkora babát szeretnénk fiút vagy lányt, milyen legyen a bőre, haja színe stb!
Negyedik lépés a 2 hétvégés felkészítő tanfolyam!A tanfolyamokat 2010. április két szombatján tartották!Na ettől nagyon féltünk, hogy egy kocka fejű pszichológus fog minket untatni két egész szombaton keresztül!Pozitívan csalódtunk :-) Nagyon kedves volt és olyan terápiás jellegű beszélgetős órákat tartott.Nagyon sok élménnyel lettünk gazdagabbak, olyan jól éreztük magunkat!Próbálta a kételyeket eloszlatni és azért részben sikerült is :-))
A tanfolyam végén kaptunk papírt arról, hogy sikeresen elvégeztük az örökbefogadói tanfolyamot és azzal kellett otthon bemenni a gyámhivatalba, ahol kiállották a határozatot arról, hogy örökbe fogadhatunk!
Megkaptuk a papírokat, majd a Kalocsai gyámhivatalból is megkaptuk a hivatalos papírt, hogy lehetünk örökbefogadó szülők!

Mivel egy hónapos babát szeretnék így nagyon sokat kell várni .Mára már eltelt lassan két év és még egyszer sem csörrent meg a telefon.Most kell kérvényeznünk, hogy egy évvel hosszabbítsák meg a határozatot, mert csak 2 évre szól, de egy évre kérvénnyel meghosszabbítható!Most ez következik.Ha ez az év is letelik akkor újra kell csinálni az egészet!
Eddig mi sem sürgettük a dolgokat, mert bíztunk hogy lesz saját babánk!Most ez is egyre reménytelenebb!

Én nagyon szeretnék úgy is, hogy örökbe fogadjunk és nagy valószínűséggel ez is lesz!Reméljük hamarosan megcsörren a telefon!

2 megjegyzés:

  1. Hello!

    Először is nagyon sajnálom, hogy nem sikerült most sem :(((((((((((
    DE szerinetm is csodás dolog az örökbefogadás, és én is ugyanígy vagyok vele, hogy ha nincs más út, és nem jön az a saját baba, én akkor sem élem le az életemet gyerek nélkül, és akkor mi is örökbefogadunk.
    Tudom, hogy nagyon hosszú a várakozás, és durva hogy már le is telt a 2 évetek...de szerintem hamarosan jön az a telefon!
    Alapítványnál nem jelentkeztetek???

    Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Szekszárdon van egy alapítvány ami közel lenne, nyáron felhívtuk őket, de csak az üzenetrögzítőre tudtunk beszélni!Másnap visszahívtak és a hölgy olyan arrogáns volt, teljesen leugatta a férjemet (mert vele beszélt), hogy mi az, hogy csak most telefonálunk, meg különben is tudjuk mi mennyit kell várni???Szóval köpni nyelni nem tudtunk, így elment a kedvünk az egésztől!
      Pár hét múlva újra hívott minket teljesen normális hangnemben, hogy most hallgatta meg az üzenetrögzítőt!Erre a férjem teljesen kiakadt és elővette azt a stílust, ahogyan Ő beszélt vele korábban és teljesen kiosztotta!Persze a nő nem elékezett a korábbi incidensre!
      Azóta nem kerestünk másik alapítványt!

      Törlés