2012. január 16., hétfő

pajzsmirigy alulműködés és inzulin rezisztencia

Nagyon rendes dokival találkoztunk!Elmondta, hogy ha valamire a legkisebb esélyt is látja azzal foglalkozni fog, mert minden rést be akar tömködni a pajzson, hogy sikerüljön a baba!

Az endokrinológus megnézte a friss TSH-t az eddigi leleteket, feltett ezer kérdést amire válaszolni kellett igen - nemmel!Ilyen pl:fáradékonyság, lába száraz , hajhullás, hiás, szőrnövekedés, fázás stb...
Az inzulin rezisztenciás eredményemnél igencsak elkezdte csóválni a fejét a doki!Megkérdeztem mit lát mert én úgy tudom ott minden oké!És itt megtudtam hogy nincs minden oké.....2009 augusztusa óta erre a papírra a meddőségi centrumokban (BMC, Szegedi Kaáli), és a háziorvos is azt mondta oké!
Akkor mi van???? IR-em van???? Na ne már....

Sajnos mégis , a 120-perces inzulinom magas! És a doki nem érti ki volt az a nagyokos aki 22-79-ig referenciát adot meg a 120-perces inzulinhoz, mert a 30mIU/L már nem jó kategóriába tartozik!És amit ők felső határnak adtak az már kifejezetten kóros!

A doki azt mondta, hogy tünetegyüttesek és véreredmény alapján állít diagnózist, ami a következő:
Csekély tünetek és közel normál laborok ellenére pajzsmirigy alul működés és inzulin rezisztencia is felmerül a háttérben!
Pajzsmirigy alul működés tüneteim:fáradékonyság, lábamon száraz a bőr, hullik a hajam, fázékony vagyok
Erre Letrox-ot szedek!
Inzulin rezisztenciás tüneteim:Hajam zsíros , fokozott szőrnövekedés és hízékonyság, erre Meforalt szedek!


Még jó hogy a meddőségi centrumokban értenek a dolgokhoz, mert kettőből két helyen az IR-re azt mondták, hogy rendben van és kb 4 doki azt mondta nincs szükségem pajzsmirigy kivizsgálásra, mert a véreredményem jó!Ami részben igaz is!De ez az miatt van mert a táplálkozással rengeteg jódot viszünk be a szervezetünkbe, ami a TSH szintjét normál tartományban mutatja, de a pajzsmirigy mégsem dolgozik úgy!
3 hónap után kontroll!!!! Kíváncsian várom az eredményeket!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése